Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

Main Content

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti ne bi smel/-a sesti na kolo?

Časopisne naslovnice so polne novic o nesrečah, ki so jih povzročili kolesarji. Tudi takih, ki so se končali s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam?

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zavarovanje odgovornosti fizične osebe imam sklenjeno pri zavarovanju stanovanja, zato ne potrebujem dodatnega kritja odgovornosti imetnika članske kartice KZS

Zavarovanja odgovornosti fizične osebe v sklopu zavarovanja stanovanja in stanovanjskih nepremičnin običajno vsebuje tudi zavarovanje odgovornosti osebe v prostem času (zajeti so tudi družinski člani). Bodite pa pozorni na obseg kritja zavarovanja in višino odbitne franšize. Npr. V kolikor ta znaša 10 % od odškodnine, minimalno 50 eur, oškodovanec pa od vas zahteva odškodnino 2.000 eur, boste sami k poplačilu škode prispevali 200 eur, preostanek pa bo krila zavarovalnica. Pri zavarovanju odgovornosti imetnika kolesarske kartice KZS ni upoštevana odbitna franšiza.

Pri zavarovanju odgovornosti fizične osebe v sklopu stanovanjskega zavarovanja je običajno vključen tudi športni rizik, toda le za športe, s katerimi se zavarovanec ukvarja poklicno. Če se torej udeležujete kolesarskih tekmovanj, se prej prepričajte, da je športi rizik v vašem primeru vključen.

Kako naj vem ali je bela članska kartica res prava zame?

Če se s kolesarjenjem ukvarjate poredko, oz. to počne vaš otrok, ki že ima sklenjeno nezgodno zavarovanje učencev/dijakov/študentov, ki ne kolesari v tujini in nima kolesa večje vrednosti, potem je bela kartica optimalna izbira z vidika kritij in premije. Odrasli rekreativni kolesarji, ki nimate sklenjenega nezgodnega zavarovanja, lahko v tem primeru sklenete eno od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja.

ZAVAROVALNI POGOJI

Splošni pogoji zavarovanja odgovornosti 01-ODG-01/17

GENERALNA POLICA

Generalna polica zavarovanja odgovornosti: 10019148928.

KAKO LAHKO PRIDOBIM KARTICO?

Pošljite nam izpolnjeno vlogo na naš naslov ali preko e- maila.

VEČ INFO O KARTICAH

  • ostale kartice
  • brezplačni .pdf
  • pokličite nas: 041 618 821
  • pišite nam: mtt@siol.net
  •  


    Prijava na e- novice:
    Podrobno o članski kartici KZS: