Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

domov/ storitve/ kolesarski produkt/ kombinacija zavarovanj kolesarjev/ bela kombinacija kolesarskih zavarovanj

NA KOLO: Bela kombinacija kolesarskih zavarovanj

Ob nakupu bele kombinacije kolesarskih zavarovanj pridobite vključitev v zavarovanje odgovornosti z zavarovalno vsoto 20.000 eur.

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti ne bi smel/-a sesti na kolo?

Časopisne naslovnice so polne novic o nesrečah, ki so jih povzročili kolesarji. Tudi takih, ki so se končali s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam?

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zavarovanje odgovornosti fizične osebe imam sklenjeno pri zavarovanju stanovanja, zato ne potrebujem dodatnega kritja odgovornosti v sklopu kombinacije kolesarskih zavarovanj.

Zavarovanja odgovornosti fizične osebe v sklopu zavarovanja stanovanja in stanovanjskih nepremičnin običajno vsebuje tudi zavarovanje odgovornosti osebe v prostem času (zajeti so tudi družinski člani). Bodite pa pozorni na obseg kritja zavarovanja in višino odbitne franšize. Npr. V kolikor ta znaša 10 % od odškodnine, minimalno 50 eur, oškodovanec pa od vas zahteva odškodnino 2.000 eur, boste sami k poplačilu škode prispevali 200 eur, preostanek pa bo krila zavarovalnica. Pri zavarovanju odgovornosti v sklopu kombinacije kolesarskih zavarovanj odbitne franšize ni.

Pri zavarovanju odgovornosti fizične osebe v sklopu stanovanjskega zavarovanja je običajno vključen tudi športni rizik, toda le za športe, s katerimi se zavarovanec ukvarja rekreativno. Če se torej udeležujete kolesarskih tekmovanj in prireditev, se prej prepričajte, da je športi rizik v vašem primeru vključen. Zavarovanje odgovornosti vključuje kritje na organiziranih kolesarskih prireditvah rekreativnega značaja.

Kako naj vem ali je bela kombinacija kolesarskih zavarovanj res prava zame?

Če se s kolesarjenjem ukvarjate poredko, oz. to počne vaš otrok, ki že ima sklenjeno nezgodno zavarovanje učencev/dijakov/študentov, ki ne kolesari v tujini in nima kolesa večje vrednosti, potem je bela kartica optimalna izbira z vidika kritij in premije.

BELA KOMBINACIJA

ZELENA KOMBINACIJA

MODRA KOMBINACIJA

SREBRNA KOMBINACIJA

ZLATA KOMBINACIJA

KOMBINACIJA PO MERI


Prijava na e- novice:
Podrobno o kolesarski kartici: