Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

Main Content

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti in nezgodnega zavarovanja ne bi smel/-a sesti na kolo?

Po navedbah motorevije AMZS, je v letu 2015 na slovenskih cestah umrlo 120 udeležencev v prometu, 911 udeležencev je bilo hudo poškodovanih. Kar 23,7 % hudo telesno poškodovanih je bilo kolesarjev. Članek ne navaja statistike nesreč, ki so jih povzročili kolesarji, so pa časopisne naslovnice polne zgodb- tudi takih, ki so se končale s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam? Ste zaščitili svoje vzdrževane družinske člane, če se vam pripeti nesreča, za katero bo potrebno dolgotrajno zdravljenje ali celo sprememba načina življenja? Ne razmišljajte predolgo- ko pride do nesreče, je običajno že prepozno!

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zdravstvenega zavarovanja v tujini: Tujina AS Kolesarske zveze Slovenija ne potrebujem, saj že imam sklenjeno individualno ali družinsko zavarovanje v tujini.

Vaša trditev drži le delno, in sicer zgolj v primeru dopustovanja v tujini. Če pa vaše preživljanje časa v tujini vključuje kolesarski trening ali tekmovanje, potem si z družinskim Corisom brez doplačila za kolesarjenje ne boste mogli veliko pomagati v primeru poškodbe.

Sklenjen imam letno polico Tujina AS z doplačilom za tujino, zato zavarovanja Tujina AS Kolesarske zveze Slovenija ne potrebujem.

Res je. Sedaj pa še enkrat primerjajte ceno vašega zavarovanja in ceno modre kartice, ki vključuje še zavarovanje odgovornosti in nezgodno zavarovanje ...

Zavarovanja Tujina AS ne potrebujem, saj imam Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Po naših podatkih so imetniki Evropske kartice morali sami plačati zdravstveno storitev v tujini, po povratku v domovino pa so prejeli povračilo v višini primerljivih zdravstvenih storitev v Sloveniji. V kar nekaj primerih so bile storitve v tujini dražje kot v Sloveniji, zato je razlika do polne cene zdravstvene storitve v tujini nosil vsak imetnik Evropske kartice sam.

Kako naj vem ali je modra članska kartica res prava zame?

V kolikor trenirate ali tekmujete v tujini, vam priporočamo vsaj izbiro modre kartice, saj vključuje zdravstveno zavarovanje v tujini: Tujina AS, namenjeno imetnikom članske kartice KZS-ja. V primeru škode pokličete brezplačno asistenčno številko, sporočite številko sklenjenega zavarovanja ter situacijo, v kateri ste se znašli. Vse ostalo bo uredil asistenčni center.

Že povzročena škoda na domačih tleh vam lahko povzroči veliko skrbi in izgubo finančnih sredstev. Reševanje mednarodne škode pa lahko postane vaša prava nočna mora, sploh če je zahtevek tretje osebe neupravičen. Ob sklenitvi zavarovanja odgovornosti imetnika članske kartice KZS-ja za nemoten potek reševanja škode (v kolikor za to obstaja temelj) prevzame zavarovatelj, ki v primeru krivde imetnika kartice tudi plača sodne stroške in odškodnino.

S kolesarjenjem se (vi ali vaš otrok) ukvarjate praktično vsak dan ali pa vsaj večkrat tedensko. Torej je priložnosti za poškodbe veliko. Če nimate sklenjenega nezgodnega zavarovanja ali pa zadostnega kritja slednjega, če nimate kolesa večje vrednosti, potem je modra kartica minimalna izbira z vidika vaše varnosti in zaščite družine. Za višje kritje nezgodnega zavarovanja vam svetujemo sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja za vašega otroka oz. ene od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja.

ZAVAROVALNI POGOJI

Splošni pogoji zavarovanja odgovornosti 01-ODG-01/17.

Splošni pogoji nezgodnega zavarovanja 01-NEZ-01/08

Posebni pogoji za nezgodno zavarovanje oseb članov športnih organizacij 02-NEZ-06/08.

Splošni pogoji Tujina AS 01-TAS-01.

GENERALNA POLICA

Generalna polica zavarovanja odgovornosti: 10019148928.

Generalna polica nezgodnega zavarovanja: 10019188405.

Za zavarovanje Tujina AS izdelamo individualne police.

KAKO LAHKO PRIDOBIM KARTICO?

Pošljite nam izpolnjeno vlogo na naš naslov ali preko e- maila.

VEČ INFO O KARTICAH

  • ostale kartice
  • brezplačni .pdf
  • pokličite nas: 041 618 821
  • pišite nam: mtt@siol.net
  •  


    Prijava na e- novice:
    Podrobno o članski kartici KZS: