Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

Main Content

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti in nezgodnega zavarovanja ne bi smel/-a sesti na kolo?

Po navedbah motorevije AMZS, je v letu 2015 na slovenskih cestah umrlo 120 udeležencev v prometu, 911 udeležencev je bilo hudo poškodovanih. Kar 23,7 % hudo telesno poškodovanih je bilo kolesarjev. Članek ne navaja statistike nesreč, ki so jih povzročili kolesarji, so pa časopisne naslovnice polne zgodb- tudi takih, ki so se končale s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam? Ste zaščitili svoje vzdrževane družinske člane, če se vam pripeti nesreča, za katero bo potrebno dolgotrajno zdravljenje ali celo sprememba načina življenja? Ne razmišljajte predolgo- ko pride do nesreče, je običajno že prepozno!

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zdravstvenega zavarovanja v tujini Kolesarske zveze Slovenija ne potrebujem, saj že imam sklenjeno družinsko ali individualno zdravstveno zavarovanje v tujini.

Vaša trditev drži le delno, in sicer zgolj v primeru dopustovanja v tujini. Če pa vaše preživljanje časa v tujini vključuje kolesarski trening ali tekmovanje, potem si s turističnim zdravstvenim zavarovanjem v tuji brez doplačila za kolesarjenje ne boste mogli veliko pomagati v primeru poškodbe.

Sklenjeno imam letno polico Zdravje AS z doplačilom za tujino, zato zavarovanja Zdravje AS Kolesarske zveze Slovenija ne potrebujem.

Res je. Sedaj pa še enkrat primerjajte ceno vašega zavarovanja in ceno srebrne kartice, ki vključuje še zavarovanje odgovornosti in nezgodno zavarovanje ...

Zdravstvenega zavarovanja v tujini ne potrebujem, saj imam Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

Po naših podatkih so imetniki Evropske kartice morali sami plačati zdravstveno storitev v tujini, po povratku v domovino pa so prejeli povračilo v višini primerljivih zdravstvenih storitev v Sloveniji. V kar nekaj primerih so bile storitve v tujini dražje kot v Sloveniji, zato je razlika do polne cene zdravstvene storitve v tujini nosil vsak imetnik Evropske kartice sam.

Zakaj bi sploh sklenil/-a kasko zavarovanje kolesa do višine 500 eur, ko pa je moje kolo ob nakupu stalo veliko več?

Ker kasko zavarovanje kolesa v okviru članske kolesarske kartice KZS-ja vključuje tudi poškodbo kolesa ob padcu in ker ne glede na starost vašega kolesa krije zavarovalnino do 500 eur. Premija pa je nizka. Če pa bi imeli sklenjeno zavarovanje na zavarovalno vsoto (ob predpostavki upoštevanja vrednosti kolesa ob nakupu slednjega), bi znašala zavarovalnina znesek računa popravila, zmanjšan za amortizacijo in rešene dele. Premija bi bila bistveno višja.

Kako naj vem ali je srebrna članska kartica res prava zame?

Kot član/-ica kolesarskega kluba ali društva, ki slednjega zastopate na tekmah v tujini, vam priporočamo, da se zaščitite na vse možne načine, kar srebrna kartica tudi omogoča:

 • zdravstveno zavarovanje v tujini: Tujina AS, namenjeno imetnikom članske kartice KZS-ja. V primeru škode pokličete brezplačno asistenčno številko, sporočite številko sklenjenega zavarovanja ter situacijo, v kateri ste se znašli. Vse ostalo bo uredil asistenčni center;
 • zavarovanje odgovornosti imetnika članske kartice KZS, s katerim pridobite tudi brezplačno pravno zaščito- prevzame jo zavarovatelj, ki v primeru obstoječega temelja zavarovanja in krivde imetnika kartice tudi plača sodne stroške in odškodnino.
 • osnovno nezgodno zavarovanje imetnika kartice. Za višje kritje nezgodnega zavarovanja vam svetujemo sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja za vašega otroka oz. ene od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja.
 • nadomestitev nastale škode na kolesu v primeru prometne nesreče, padca ali vlomske tatvine iz zaklenjenega prostora.
 • ZAVAROVALNI POGOJI

  Splošni pogoji zavarovanja odgovornosti 01-ODG-01/17.

  Splošni pogoji nezgodnega zavarovanja 01-NEZ-01/08

  Posebni pogoji za nezgodno zavarovanje oseb članov športnih organizacij 02-NEZ-06/08.

  Splošni pogoji Tujina AS 01-TAS-01.

  Splošni pogoji kasko zavarovanja kopenskih motornih vozil 01-AKA-01/13 ter KL: Pri kritju C2 se krije samo škoda v primeru vlomske tatvine v zaklenjenem prostoru.

  GENERALNA POLICA

  Generalna polica zavarovanja odgovornosti: 10019173667.

  Generalna polica nezgodnega zavarovanja: 10019188405.

  Za zavarovanji Tujina AS in kasko zavarovanje kolesa izdelamo individualne police.

  KAKO LAHKO PRIDOBIM KARTICO?

  Pošljite nam izpolnjeno vlogo na naš naslov ali preko e- maila. Priložite ji vprašalnik zavarovanja vašega kolesa, skupaj s kopijo računa (nova kolesa) oz. sliko kolesa in serijske številke.

  VEČ INFO O KARTICAH

 • ostale kartice
 • brezplačni .pdf
 • pokličite nas: 041 618 821
 • pišite nam: mtt@siol.net
 •  


  Prijava na e- novice:
  Podrobno o članski kartici KZS: