Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

Main Content

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti in nezgodnega zavarovanja ne bi smel/-a sesti na kolo?

Po navedbah motorevije AMZS, je v letu 2015 na slovenskih cestah umrlo 120 udeležencev v prometu, 911 udeležencev je bilo hudo poškodovanih. Kar 23,7 % hudo telesno poškodovanih je bilo kolesarjev. Članek ne navaja statistike nesreč, ki so jih povzročili kolesarji, so pa časopisne naslovnice polne zgodb- tudi takih, ki so se končale s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam? Ste zaščitili svoje vzdrževane družinske člane, če se vam pripeti nesreča, za katero bo potrebno dolgotrajno zdravljenje ali celo sprememba načina življenja? Ne razmišljajte predolgo- ko pride do nesreče, je običajno že prepozno!

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Kako naj vem ali je zelena članska kartica res prava zame?

Če se s kolesarjenjem ukvarjate poredko oz. to počne vaš otrok in nimate sklenjenega nezgodnega zavarovanja ali pa zadostnega kritja slednjega, če ne kolesarite v tujini in nimate kolesa večje vrednosti, potem je zelena kartica minimalna izbira z vidika vaše varnosti in zaščite družine. Za višje kritje nezgodnega zavarovanja vam svetujemo sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja za vašega otroka oz. ene od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja zase. Če pa se večkrat letno odpravite v tujino, potem raje izberite modro, srebrno ali zlato kartico.

ZAVAROVALNI POGOJI

Splošni pogoji zavarovanja odgovornosti 01-ODG-01/17.

Splošni pogoji nezgodnega zavarovanja 01-NEZ-01/08

Posebni pogoji za nezgodno zavarovanje oseb članov športnih organizacij 02-NEZ-06/08.

GENERALNA POLICA

Generalna polica zavarovanja odgovornosti: 10019148928.

Generalna polica nezgodnega zavarovanja: 10019188405.

KAKO LAHKO PRIDOBIM KARTICO?

Pošljite nam izpolnjeno vlogo na naš naslov ali preko e- maila.

VEČ INFO O KARTICAH

  • ostale kartice
  • brezplačni .pdf
  • pokličite nas: 041 618 821
  • pišite nam: mtt@siol.net
  •  


    Prijava na e- novice:
    Podrobno o članski kartici KZS: