Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

domov/ storitve/ kolesarski produkt/ kombinacija zavarovanj kolesarjev/ bela kombinacija kolesarskih zavarovanj

NA KOLO: Bela kombinacija kolesarskih zavarovanj

Ob nakupu bele kombinacije kolesarskih zavarovanj pridobite vključitev v zavarovanje odgovornosti z zavarovalno vsoto 20.000 eur.

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti ne bi smel/-a sesti na kolo?

Časopisne naslovnice so polne novic o nesrečah, ki so jih povzročili kolesarji. Tudi takih, ki so se končali s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam?

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zavarovanje odgovornosti fizične osebe imam sklenjeno pri zavarovanju stanovanja, zato ne potrebujem dodatnega kritja odgovornosti v sklopu kombinacije kolesarskih zavarovanj.

Zavarovanja odgovornosti fizične osebe v sklopu zavarovanja stanovanja in stanovanjskih nepremičnin običajno vsebuje tudi zavarovanje odgovornosti, ki jo zavarovana/e oseba/e povzročijo z uporabo kolesa brez motorja ali z električnim kolesom v prostem času (v zavarovanju so lahko zajeti tudi družinski člani). Bodite pa pozorni na obseg kritja zavarovanja in višino odbitne franšize. Npr. V kolikor ta znaša 10 % od odškodnine, minimalno 50 eur, oškodovanec pa od vas zahteva odškodnino 2.000 eur, boste sami k poplačilu škode prispevali 200 eur, preostanek pa bo krila zavarovalnica. Pri zavarovanju odgovornosti v sklopu kombinacije kolesarskih zavarovanj odbitne franšize ni.

Pri zavarovanju odgovornosti fizične osebe v sklopu stanovanjskega zavarovanja je običajno vključen tudi športni rizik, toda le za športe, s katerimi se zavarovanec ukvarja rekreativno. Če se torej udeležujete kolesarskih tekmovanj in prireditev, se prej prepričajte, da je športi rizik v vašem primeru vključen. Naše zavarovanje odgovornosti vključuje tudi kritje vaše odgovornosti na organiziranih kolesarskih prireditvah rekreativnega značaja.

Kako naj vem ali je bela kombinacija kolesarskih zavarovanj res prava zame?

Če se s kolesarjenjem ukvarjate poredko, oz. to počne vaš otrok, ki že ima sklenjeno nezgodno zavarovanje učencev/dijakov/študentov, ki ne kolesari v tujini in nima kolesa večje vrednosti, potem je bela kartica optimalna izbira z vidika kritij in premije.

BELA KOMBINACIJA

ZELENA KOMBINACIJA

MODRA KOMBINACIJA

SREBRNA KOMBINACIJA

ZLATA KOMBINACIJA

KOMBINACIJA PO MERI


Prijava na e- novice:
Podrobno o kolesarski kartici: