Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

domov/ storitve/ kolesarski produkt/ kombinacija zavarovanj kolesarjev / zelena kombinacija kolesarskih zavarovanj

NA KOLO: Zelena kombinacija kolesarskih zavarovanj

Ob nakupu zelene kombinacije zavarovanj kolesarske kartice pridobite vključitev v zavarovanje odgovornosti z zavarovalno vsoto 20.000 eur ter nezgodno zavarovanje za primer smrti (6.500 eur) in invalidnosti (13.000 eur).Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti in nezgodnega zavarovanja ne bi smel/-a sesti na kolo?

Po navedbah revije Avto Magazin se je v letu 2022 hudo poškodovalo 238 kolesarjev. Delež smrtnih žrtev med kolesarji v obdobju zadnjih 5 let pa je znašal 9 odstotkov vseh umrlih v prometu (samo v obdobju jan-okt 2023 je bilo po podatkih Javne Agencije RS za varnost v prometu slednjih 76). Članek ne navaja statistike nesreč, ki so jih povzročili kolesarji, so pa časopisne naslovnice polne zgodb- tudi takih, ki so se končale s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam? Ste zaščitili svoje vzdrževane družinske člane, če se vam pripeti nesreča, za katero bo potrebno dolgotrajno zdravljenje ali celo sprememba načina življenja? Ne razmišljajte predolgo - ko pride do nesreče, je običajno že prepozno!

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Kako naj vem ali je zelena kombinacija kolesarskih zavarovanj res prava zame?

Če se s kolesarjenjem ukvarjate poredko oz. to počne vaš otrok in nimate sklenjenega nezgodnega zavarovanja ali pa zadostnega kritja slednjega, če ne kolesarite v tujini in nimate kolesa večje vrednosti, potem je zelena kartica minimalna izbira z vidika vaše varnosti in zaščite družine. Za višje kritje nezgodnega zavarovanja vam svetujemo sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja za vašega otroka oz. ene od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja zase. Če pa se večkrat letno odpravite v tujino, potem raje izberite modro, srebrno ali zlato kombinacijo zavarovanj.BELA KOMBINACIJA

ZELENA KOMBINACIJA

MODRA KOMBINACIJA

SREBRNA KOMBINACIJA

ZLATA KOMBINACIJA

KOMBINACIJA PO MERI


Prijava na e- novice:
Podrobno o kolesarski kartici: