Agencija MTT, zavarovalne storitve

 

domov/ storitve/ kolesarski produkt/ kombinacija zavarovanj kolesarjev / srebrna kombinacija kolesarskih zavarovanj

NA KOLO: Srebrna kombinacija kolesarskih zavarovanj

Ob nakupu srebrne kombinacije kolesarskih zavarovanj pridobite vključitev v zavarovanje odgovornosti z zavarovalno vsoto 70.000 eur, nezgodno zavarovanje za primer smrti (6.500 eur) in invalidnosti (13.000 eur), zdravstveno zavarovanje v tujini: športno zavarovanje TUJINA z zavarovalno vsoto 10.000 eur ter kasko zavarovanje vašega kolesa v višini 500 eur na prvi riziko.

Zakaj brez sklenjenega zavarovanja odgovornosti in nezgodnega zavarovanja ne bi smel/-a sesti na kolo?

Po navedbah revije Avto Magazin se je v letu 2022 hudo poškodovalo 238 kolesarjev. Delež smrtnih žrtev med kolesarji v obdobju zadnjih 5 let pa je znašal 9 odstotkov vseh umrlih v prometu (samo v obdobju jan-okt 2023 je bilo po podatkih Javne Agencije RS za varnost v prometu slednjih 76). Članek ne navaja statistike nesreč, ki so jih povzročili kolesarji, so pa časopisne naslovnice polne zgodb- tudi takih, ki so se končale s smrtjo. Koliko je v takem primeru vredno človeško življenje? Kako boste plačali odškodnino, če se kaj podobnega zgodi vam? Ste zaščitili svoje vzdrževane družinske člane, če se vam pripeti nesreča, za katero bo potrebno dolgotrajno zdravljenje ali celo sprememba načina življenja? Ne razmišljajte predolgo - ko pride do nesreče, je običajno že prepozno!

V razmislek navajamo še nekaj člankov: "Kolesarji padali kot keglji", "Po usodnem trčenju kolesarja in pešca: potrebni strpnost in ustrezna infrastruktura", "Huda kolesarska nesreča".

Zdravstvenega zavarovanja v tujini: šporno zavarovanje TUJINA ne potrebujem, saj že imam sklenjeno individualno ali družinsko zavarovanje v tujini.

Vaša trditev delno drži, in sicer v primeru dopustovanja v tujini. Če pa vaše preživljanje časa v tujini vključuje kolesarski trening, potem si z družinskim zavarovanjem v tujini brez doplačila za športni rizik ne boste mogli pomagati v primeru poškodbe.

Sklenjeno imam letno polico Tujina z doplačilom za kolesarjenje, zato športnega zavarovanja TUJINA ne potrebujem.

Res je. Sedaj pa še enkrat primerjajte ceno vašega zavarovanja in ceno srebrne kombinacije zavarovanj, ki vključuje še zavarovanje odgovornosti, nezgodno zavarovanje in zavarovanje kolesa ...

Športnega zavarovanja Tujina ne potrebujem, saj imam Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

O prednostih športnega zavarovanja Tujina v primerjavi z Evropsko kartico si lahko preberete na strani zavarovanja Tujina.

Zakaj bi sploh sklenil/-a kasko zavarovanje kolesa do višine 500 eur, ko pa je moje kolo ob nakupu stalo veliko več?

Ker kasko zavarovanje kolesa v okviru kolesarske kartice vključuje tudi poškodbo kolesa ob padcu in ker ne glede na starost vašega kolesa krije zavarovalnino do 500 eur. Premija pa je nizka v primerjavi z zavarovanjem kolesa na novo vrednost (pri izplačilu premije pa bo zavarovalnina prav tako znižana za višino amortizirane vrednosti kolesa ter rešenih delov).

Kako naj vem ali je srebrna kombinacija kolesarskih zavarovanj res prava zame?

Kot rekrativni kolesar/rekreativna kolesarka, tudi član/-ica kolesarskega kluba ali društva, ki veliko kolesari v tujini in se občasno udeležuje organiziranih kolesarskih prireditev (in ne želi koristiti ugodnosti bonitetnih partnerjev KZS), vam priporočamo, da se zaščitite na vse možne načine, kar srebrna kombinacija kolesarskih zavarovanj tudi omogoča:

 • 1. zdravstveno zavarovanje v tujini: športno zavarovanje TUJINA. V primeru škode pokličete brezplačno asistenčno številko, sporočite številko sklenjenega zavarovanja ter situacijo, v kateri ste se znašli. Vse ostalo bo uredil asistenčni center;

 • 2. zavarovanje odgovornosti, s katerim pridobite tudi brezplačno pravno zaščito- prevzame jo zavarovatelj, ki v primeru obstoječega temelja zavarovanja in krivde imetnika kartice tudi plača sodne stroške in odškodnino.

 • 3. osnovno nezgodno zavarovanje. Za višje kritje nezgodnega zavarovanja vam svetujemo sklenitev šolskega nezgodnega zavarovanja za vašega otroka oz. ene od oblik individualnega nezgodnega zavarovanja.

 • 4. nadomestitev nastale škode na kolesu v primeru prometne nesreče, padca ali vlomske tatvine iz zaklenjenega prostora.

 • BELA KOMBINACIJA

  ZELENA KOMBINACIJA

  MODRA KOMBINACIJA

  SREBRNA KOMBINACIJA

  ZLATA KOMBINACIJA

  KOMBINACIJA PO MERI


  Prijava na e- novice:
  Podrobno o kolesarski kartici: